UERec

Sector 1. Tivenys-Tortosa.

Aquest tram també conegut com el de les cinc illes el dividirem en dos trams. En general és un sector amb trams amb forta corrent que disminueix en els punts on el riu es fa ample.

Nota. El riu és favorable, amb molta corrent, es pot nedar en un temps mitjà entre 2 hores i 2 hores i 30 minuts, aproximadament, i on es poden assolir velocitats de 10 km/h.

Tram 1. Tivenys-Bítem.

Visitarem l'illa dels Masos i la Plana, tot passat Xerta i arribarem a Bítem en un tram on el riu perd velocitat.

UE0008TivenysBitem

Tram 2. Bítem-Tortosa.

Passarem per les Illes d'Audí i la Xiquina que ens portaran a Tortosa passant pel pont de l'Estat i el pont de ferro i arribant a l'antic embarcador del club de rem.

Embarcador de Tortosa.

Punt mig del recorregut. Canvi d'aspecte del riu. Acaba un riu estret amb corrent favorable i passa a un riu ample amb el corrent molt suau.

UE0815BitemTortosa

Sector 2. Tortosa-Campredó.

Un tram que ens fa passar pel pont del Mil·lenari i ens apropa a l'Illa dels Bous i ens porta al modern embarcador del Club de Rem de Tortosa, a Campredó. A partir d'aquí el riu va perdent velocitat fins arribar a l'embarcador de Campredó, on es comencen a trobar els efectes del vent i del mar.

Nota. El corrent disminueix i el riu es fa ample, amb el que el temps augmenta considerablement per nedar els següents metres. En aquest tram aprofitar la resta de la força del corrent i una bona navegació és fonamental.

Punt de tall. 5 hores. Club de Rem de Tortosa.

Punt complicat de la prova, a 10 quilòmetres de l'arribada on la influència del vent i del mar poden dificultar la finalització de la prova.

UE1524TortosaCampredo

Sector 3. Campredó-Amposta. 

El darrer tram, on el riu en superfície es posa en contra per efectes del vent de mar i on es poden trobar onades en contra. Quatre ponts que comencen amb el gasoducte seguit d'una llarga recta fins als tres darrers ponts, el del tren, el de l'autopista i el pont penjant, que és la porta d'Amposta, punt i final del trajecte.

Nota. Nedar els metres restants és tasca més que dificil i on el caiaquista ha d'animar al seu nedador. A més del cansament acumulat, el cansament mental i la visió de l'arribada ens podem trobar amb vents de component est ens poden dificultar l'avanç, fins i tot creant la sensació de nedar a contracorrent. Aquest vent tèrmic és més present en dies de sol i es fa present a partir de migdia.

Temps màxim: 8 hores.

Excepció al reglament FINA d'aigües obertes que dona dues hores des de l'arribada del primer nedador.

UE2431CampredoAmposta 

Guies per a la navegació

 Race Map

 Race Map Inv

 Roadbook

RaceMap  RaceMapInv  RoadBook01 

Timing i referències

Timing2022L

 

nutrisportgr telepizzagr Coca-colagr SBHOTELSgr squaligr REFIXgr

 

tivenysgr xertagr tortosagr ampostagr esportcatlogr gencatlogr idecelogr fmqvgr

 

BSwimgr nutriexpergr SWICOredgr sportsticksgr RedNessgr 4colors2gr ubaldogr EdgarEndrinogr eblancogr